Felsökning vid batterianvändning

Om du använder batteri till din BCD650, läs detta först:

Innan du skickar in apparaten skall du testa om den fungerar med nät-adaptern, det vill säga ström från strömurtag i väggen och inte batteriet.
För att utföra testet går du till väga på följande sätt:

a) Skruva isär Biolight-kabeln på apparaten från batteri-kabeln.


b) Skruva på kabeln som är fast monterad i nätadaptern till Biolight-kabeln på apparaten.


c) Sätt i strömkabeln i ett jordat väggurtag.

 

Biolight skall nu starta, och du testar att den fungerar som normalt genom att starta ett behandlingsprogram och låta det gå till slut.
Under tiden skall du se följande:
1) Synliga röda lampor som tänds och släcks.


2) Fyra röda lampor som tänds och släcks i ett cirkulärt mönster, och indikerar att de ej synliga infraröda lamporna tänts.

(Du kan se de infraröda lamporna om du ser på arbetsytan under pågående cykel genom en kamera i ett mörkt rum. Dämpa ljuset från de cirkulerande lamporna med tummen för att se bättre. Det infraröda ljuset syns som svagt lila)

1) och 2) sker på olika sätt för olika program. Du behöver inte iaktta lampan under hela programmet, bara se till att båda dessa saker sker någon gång under programtiden. (Använd ej programmen Drainage, då dessa endast har infraröda cykler)

Om ovanstående fungerar, är det inget fel på själva BCD650, utan det är din batteri-kabel eller själva batteriet det är fel på, och du behöver ej skicka in apparaten för reparation.